Då var det dags för en uppdatering kring vad som skett de senaste två veckorna.
Den 29/1 körde morgontjejerna ett riktigt tufft, men roligt pass med blandade övningar som både inkluderade pilatesboll, hantlar och dans. Först värmde vi alla tre upp (asmaa, bich, och jag) med dans där vi blandade zumba, aerobics och afrikansk dans. Därefter fortsatte tjejerna med att träna armarna, både biceps och triceps blev involverade medan jag tog och dokumenterade detta :) Väl klara med armövningarna fortsatte de med bålövningar med och utan pilatesboll, men framför allt med bollen. Det blev alltifrån rygglyft och armhävningar till olika magövningar. En utav dem gick ut på att man ligger på rygg med en pilatesboll mellan benen som man ska knipa åt. Därefter föser man bollen mot huvudet och ner mot marken. Måste säga att Bich som inte har gjort liknande övningar tidigare, utan mest övat på rockring som yngre, klarade nu detta riktigt bra. Hennes uthållighet, styrka och koordination blir bara bättre och bättre.
Idag 10/2 tränade jag och Bich på morgonen själva, detta då Asmaa tyvärr hade fått maginfluensa.
Det blev fart och fläkt trots allt. För något jag har lärt mig nu är att Bich, precis som Asmaa, gärna repeterar saker hon inte kan så bra många gånger. Så det vi gjorde var att först värma upp, och sen fortsatte vi med olika danssteg som hon ville lära sig. Och det som var fantastiskt att se var att hon gav allt och passade även på att visa det hon hade kommit ihåg sen förra gången, då jag tror att hon i smyg hade övat lite hemma också ;)
Och det var inte illa, några steg hade fastnat sedan sist, medans andra var svåra för henne att få till även idag, som tex några magdansövningar där höften ska vickas samtidigt som man står lite på tå.
Hon har en bit kvar på smidigheten, men från det att hon börjat tills nu har hon ändå utvecklats mycket positivt med tanke på åldern, hennes skador och tidigare erfarenheter.
På kvällen hade vi en workshop i Matkvalitet och Struktur, även den på andra våningen. Tjejerna som kom var Larisa, Eva, Jennie, Lina och Jenny. Först på plats var Jenny som hjälpte mig med att bära in allting på plats till andra våningen. Lina kom också kort efteråt. Därefter fortsatte arbetet med att koppla in projektorn i datorn så att jag sen skulle kunan visa lite power point bilder. Det tog en liten stund, men till slut fick vi rätt på det. Sen var det bara att vänta in resten av gänget. Kl 18.00 satte jag igång workshopen med några frågor som Eva och Lina fick diskutera i väntan på de andra. Lagom tills de var klara anlände de resterande två.
De fick då också snabbt veta att vi hade diskuterat varför äpplen blir bruna när dem halveras, varför mjölk surnar och varför det kan vara svårt att skala ett ägg utan att få med sig äggvita.
Därefter fortsatte jag prata om bland annat vattnets egenskaper i samband med matlagning, vad som händer när vi kokar grönsaker och vid upphettning av livsmedel, varför apelsinjuice från butik är sämre än färskpressat, varför yoghurt är bra för tarmfloran samt vad syrade grönsaker är bra för. Till slut avslutades workshopen med att vi alla hjälptes åt att göra egna syrade grönsaker.
Nu ska det bli kul att följa processen med dessa grönsaker då de nu ska jäsa under någon vecka i alla fall. Sen får vi se ifall de är sura nog :)
Det var allt för denna gång. Ha det bäst/ Céline